Înaugurarea noului garaj al Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ozun

 

Un garaj încălzit unde încap două autospeciale de intervenție a fost inaugurat sâmbătă, 19 ianuarie 2019, la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ozun.

 

Fanfara comunei Ozun s-a reunit din nou, ca la orice eveniment important din comună, de această dată însă în curtea SVSU, unde sâmbătă s-a inaugurat noul garaj încălzit de care beneficiază acum pompierii voluntari. Zecile de persoane prezente, invitații salvatorilor și ai autorităților locale, prefectul Sebastian Cucu, subprefectul Necolae Radocea, precum și șefi din Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna, ne-au onorat cu prezența la activitatea special pregătită de primărie și pompierii voluntari.

 

Vă felicit pentru această realizare. (…) Puteți fi un exemplu pentru județul nostru, pentru că nu sunt foarte multe localități care se pot mândri cu asemenea investiții în materia gestionării situațiilor de urgență”, a spus prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, în luarea sa de cuvânt de la eveniment.

 

Lucrarea a durat aproape o jumătate de an, a punctat și primarul Ráduly István, care a explicat de asemenea necesitatea acesteia, respectiv aceea de a avea la dispoziție și pregătite oricând de intervenție ambele autospeciale, nu doar una, ca până acum. Dl. primar nu a lăsat să îi scape nici amintirea din urmă cu un an, când Ozunul se lupta cu inundațiile provocate de Râul Negru, moment la care sprijinul pompierilor voluntari a fost, și atunci, de neprețuit.

 

Redactat:     Karácsony Médea,

Consilierul primarului