Simon Lajos – börmíves, nyerges

tel:(004) 075 378 4383

email: lajos_simon@yahoo.ca

Blog: Személyes Blogom

Baranta bemutató videók:

Szent György Napok 2007

Sepsimagyarósi Falunap 2007

Kézdivásárhelyi Sport Egyesület Napja 2009

Sepsiszentgyörgyön születtem 1977, április 24.-én, Szent György napján. Gyerekkoromban a hétvégéken és vakációkat az Uzon Községhez tartozó Sepsimagyaróson, édesanyám szülőfalujában töltöttem. Édesanyám felöli nagyapám, Bartha János asztalosmester volt és sok időt töltöttem a műhelyében nézve a tevékenységét és alkalom adtán játékokat gyártottam magamnak. Édesapám is faragott hobbi szinten.

A 2000-es évek elején elkezdtem lovagolni és lovas íjászatot tanulni. Ezen tevékenységek kapcsán kezdtem el hagyományos favázas nyergek készítésével foglalkozni. A nyerges munkához a bőr mívesség is hozzá tartozik, amit külföldi tartózkodásom idején kezdtem el tanulni Kanadában. Eleinte saját részre gyártottam nyergeket és bőr míves tárgyakat, de most már rendelésre is gyártok.

Alapszakmám angol és testnevelő tanár. A főiskolai tanulmányaimat Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Főiskolai Karán végeztem. Tizenhárom éves korom óta harcművészettel foglalkozom, Chito-Ryu Karate-Do -val. Versenyeredményeim közé tartozik két Magyar Bajnoki ezüst és egy bronzérem, valamint egy Japánban szerzett stíluson belüli világkupa bronzérem.  Barantával (Magyar harcművészet) is foglalkoztam. Az I Erdélyi Baranta Bajnokságon II. helyezést értem el amelyre, mint a karate versenyekre is, saját erőből készültem fel.