FÖLDGÁZ: csatlakozási nyilatkozatok 2021.04.12

A nyilatkozat magyarul:
https://www.surveymonkey.com/r/POIM?lang=hu

Gajdó Éva előadása

Uzon községről megjelent cikkek

Sport

„VENUSZ UZON” Sportegyesület

https://www.facebook.com/venuszozun

A „VENUSZ OZUN” Sportegyesület, jogi személy, önálló intézményként szerveződött. Székhelye: Uzon, Gábor Áron utca, 104 szám, Kovászna megye, adószám 31452073.

A „VENUSZ OZUN” Sportegyesületet saját bevételeiből és az Uzoni Önkormányzat helyi költségvetéséből kapott támogatásokból, valamint különféle projektekből származó bevételekből van fenntartva. Legfőbb tevékenysége a sportolók teljesítményének fokozása, megfelelő kiválasztása és edzése, annak érdekében, hogy kellőképpen részt tudjanak venni a hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Céluk a tömeges sporttevékenységeket (főként a labdarúgást) elősegítő környezet megteremtése és fejlesztése, amelyek mind a tisztességes játék, az erkölcsi értékek, a teljesítmény, a pozitív harciasság, az eredményalapú irányítás, az önfenntartás, az önkéntesség, a megerősített társadalmi részvétel elvén alapulnak.

Főbb célok:
– a fizikai és sporttevékenységek ösztönzése, minél több gyermek és fiatal számára
– a foci népszerűsítése Uzonban
– fiatal focisták népszerűsítése helyi, megyei és országos szinten
A javasolt cél elérése érdekében a gyermekek szervezett sporttevékenységekben való részvételéből indultak ki. Jelenleg a Venusz Uzon klub futballszakemberekkel, illetve három, különböző kategóriákban futballalkalmassági engedéllyel rendelkező edzővel folytatja edzésprogramjait az alábbiak szerint:
– Lazăr Mihail – A engedéllyel rendelkező edző, a Román Labdarúgó Szövetség szövetségi edzőiskolájának szakembere és az FRF edzője
– Szabo Szilard – UEFA engedéllyel rendelkező C sportoktató
– Foof Ervin – sportoktató UEFA C engedéllyel
A klub partnerségben van az Atletico Steaua futballklubbal, ahonnan a legjobb játékosok származnak, akik az idősebb csapatban játszhatnak. Ez a klub a gyermekek és az utánpótláskorúak képzésére szakosodott, figyelemre méltó eredményekkel büszkélkedhet helyi és országos szinten.

A legfontosabb eddigi eredményeik:
• 2019 óta részt vesznek a Kovászna Megyei Labdarúgó Szövetség által szervezett bajnokságban, nagyon jó eredménnyel, az első idényben csak egy góllal hagyták ki a rájátszást;
• Nagyon fiatal futballistákat népszerűsítenek;
• A Román Kupában jól eredményeket értek el;
• 2020-ban a klub ismét célul tűzte ki a rájátszásba való belépést és a feljutást a 4. ligába, ezt a tényt a csapat átvételétől számított két év alatt sikerült elérni;
• Jelenleg a klubba 25 játékos játszik;
• Megszervezték az Uzon község sportnapjait, amelyek sikeresek voltak, a gyerekek mindenféle versenyen részt vettek, okleveleket, érmeket és különféle részvételi díjakat kaptak;
• Lépéseket tettek az A.F.I.R. a Venusz Uzon Klub számára a sportegyesület megfelelő fejlődéséhez szükséges áruk beszerzése 9 500 euró értékben (fűnyíró traktor, sporteszközök stb.)
• 2020 végén sikerült egy teljes felszerelést vásárolni, amely egy pólót, rövidnadrágot, nadrágot, edzőruhát és labdákat tartalmaz az új szezonra.

A jövőbeli céljaik:
• Három éven belül versenyképes, homogén, helyi és fiatal csapatot akarunk létrehozni;
• A 2024 – 2025 szezonban a harmadik ligában szeretnének

Jelenlegi játékosok névsora:
1 TOMA Viorel Ion
2 TANCZOS Andor Szilard
4 ZOLTANI Csaba
5 SIPOS Istvan Szabolcs
6 GAVRILĂ Ionuț Adrian
7 KEREKES Zsolt
8 DANI Tibor Joszef
10 RAB Ion
11 SZABO Szilard
18 CIOBANU Vlad Nicolae
19 GAL Jozsef Tobias
23 FICUȚ Valentin
13 PATAKI Lajos
12 BANFI Gyorgy
3 SZABO Tihamer
9 CSIKI Szabolcs
15 ZOLTANI Janos
20 ONEA Radu Gheorghe
16 TODOR Octavian Constantin
17 LAZĂR Mihail

LAZĂR Mihail edző

KÖZÉRDEKÜ, HASZNOS INFORMÁCIÓK 2021.01.20

• 2020 december 18. dátummal kezdődően, a szentivánlaborfalvi szennyvízhálózat működtetése átkerült az uzoni Polgármesteri Hivataltól a sepsiszentgyörgyi Közművek RT –hez. A vezetékes ivóvizet használó személyek (háztartások), kötelesek rácsatlakozni a szennyvízhálózatra (ha létezik csatornahálózat a háztartásuk előtt) és ez irányban egy kiegészítő okiratot kell majd aláírjanak a közszolgáltatást végző céggel.

• 2020 decemberében megtörtént a lisznyói és a bikfalvi ivóvízrendszerek átvétele a kivitelező Tricomserv KFT cégtől és 2021 januárjában elkezdődik a fent említett rendszerek üzemeltetés céljából történő átadása a sepsiszentgyörgyi Közművek RT –nek. Minden háztartás előtt létezik rácsatlakozási akna, vízórával ellátva, amely indexe 000 volt. Azon személyek, akik engedély nélkül eddig használták az ivóvizet, kötelesek annak ellenértéket kifizetniük a vízóraállása szerint. A szolgáltatás még nincs elindítva, de a rácsatlakozásokat el lehet kezdeni! Az ivóvíz-szolgáltatás, együtt fog elindulni a szennyvízszolgáltatással, remélhetőleg 2021 február vagy március folyamán. Nem lehet csak az ivóvíz szolgáltatást igényelni a szennyvízszolgáltatás nélkül (kivétel azon utcák háztartásai, ahol még nincsen kialakítva a csatornarendszer).

• Figyelembe véve az egyre több panaszt, 2021 tavaszától kezdődően a mezőgazdasági utak folyamatosan ki lesznek igazítva, ugyanis vannak gazdák, akik a jóérzés határát átlépve folyamatosan vagy elszántsák és bevetik a mezei út egy részét, vagy pedig szántáskor kiszántsák / felszántsák a közutat. A mezei út kiigazítása magával vonja az útban létező bármilyen kultúra elnyomását, illetve a gazda számonkérését is.

• A 2021. évben is, a fehér alapon fekete számmal rendelkező mezőgazdasági traktorok tulajdonosai 75 % -os adókedvezménybe részesülnek, amelyet kötelesek írásban kérni a Polgármesteri Hivatalban, ellenkező esetben elesnek a fenti kedvezménytől.

• A háztartások / lépcsőházak előtti járda (ahol van), valamint az esővíz elvezető sánc takarítása, hótalanitása a háztartásban lakok kötelessége, ennek elvégzését a Helyi Rendőrség munkatársai fogják követni. Az esetleges problémák elkerülése végett, tisztelettel kérünk mindenkit, hogy tartsák rendben a fent említett járda és esővíz-elvezető szakaszokat.

Vezetőség

Uncategorized

 

POLGÁRMESTER


     dr. Ráduly István


 

ALPOLGÁRMESTER


     Szabó Anna Mária


 

TANÁCSOSOK


                NÉV                                                     PÁRT


Szabó Anna Mária

RMDSZ

Lokodi Ana

RMDSZ

Bölöni Sandor

RMDSZ

Ráduly Zsolt József

RMDSZ

Molnár András

RMDSZ

Németh Ioan

RMDSZ

Bordás Csaba-Lajos

RMDSZ

Bordás Éva

RMDSZ

Zátyi Tibor

RMDSZ

Kloos Paula

PNL

Horváth Zita

PNL

Kovács Ferenc

PNL

Vrancean Alexandru

PSD

Hotărâri 2019

Uncategorized
The folder "/home/ozunro/public_html/ozun/wp-content/uploads/2021/04/../../tanacshatarozat2019" was not found at: "http://ozun.ro/ozun/wp-content/uploads/2021/04/../../tanacshatarozat2019".