Dna. Fóriska Erzsébet a împlinit vârsta de 102 ani!

Fără categorie

 

Doamna Foriska Erzsébet, localnică a comunei Ozun, care a împlinit vârsta de 102 ani, a fost sărbătorită nu doar de familie, ci și de reprezentanții Primăriei Ozun. Încărcat cu un buchet mare de flori și un tort, primarul Ráduly István, însoțit de viceprimarul Szabó Anna-Mária, a fost vineri, 15 februarie, acasă la sărbătorita Foriska Erzsébet, pentru a-i ura anticipat personal felicitări cu ocazia împlinirii celor 102 ani de viață. Alături de o delegație a primăriei, dar și de familie, Foriska Erzsébet a depănat amintiri din tinerețea îndepărtată.

 

Centenara Foriska Erzsébet și-a sărbătorit speciala zi de naștere alături de autorități și familie.

 

Cu o stare bună de sănătate, lucidă, centenara i-a întâmpinat cu bucurie pe reprezentanții comunei, care au sărbătorit alături de ea și familia ei. După spusele doamnei, deși nu mai are niciun dinte, ea nu a fost niciodată operată. În fiecare zi, chiar și noaptea când nu are somn, se roagă pentru cei doi nepoți, patru strănepoți și șapte străstrănepoți, dar și pentru toată lumea pe care o cunoaște”, ne-a transmis primarul Ráduly István.

Foriska Erzsébet din comuna Ozun a sărbătorit împlinirea a 102 ani de viață în data de 16 februarie, data în care s-a născut oficial, chiar dacă în buletin este trecută data nașterii pe 1 martie 1917.

Și anul trecut, la aniversarea de 101 ani, Foriska Erzsébet și-a sărbătorit aniversarea specială tot în prezența edililor comunei și a familiei.

Înaugurarea noului garaj al Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ozun

 

Un garaj încălzit unde încap două autospeciale de intervenție a fost inaugurat sâmbătă, 19 ianuarie 2019, la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ozun.

 

Fanfara comunei Ozun s-a reunit din nou, ca la orice eveniment important din comună, de această dată însă în curtea SVSU, unde sâmbătă s-a inaugurat noul garaj încălzit de care beneficiază acum pompierii voluntari. Zecile de persoane prezente, invitații salvatorilor și ai autorităților locale, prefectul Sebastian Cucu, subprefectul Necolae Radocea, precum și șefi din Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna, ne-au onorat cu prezența la activitatea special pregătită de primărie și pompierii voluntari.

 

Vă felicit pentru această realizare. (…) Puteți fi un exemplu pentru județul nostru, pentru că nu sunt foarte multe localități care se pot mândri cu asemenea investiții în materia gestionării situațiilor de urgență”, a spus prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, în luarea sa de cuvânt de la eveniment.

 

Lucrarea a durat aproape o jumătate de an, a punctat și primarul Ráduly István, care a explicat de asemenea necesitatea acesteia, respectiv aceea de a avea la dispoziție și pregătite oricând de intervenție ambele autospeciale, nu doar una, ca până acum. Dl. primar nu a lăsat să îi scape nici amintirea din urmă cu un an, când Ozunul se lupta cu inundațiile provocate de Râul Negru, moment la care sprijinul pompierilor voluntari a fost, și atunci, de neprețuit.

 

Redactat:     Karácsony Médea,

Consilierul primarului