Daily Archives: 2009-08-17

Fundaţii, asociaţii


ASOCIAŢIA CULTURALĂ „ATLANTISZ”
a luat fiinţă în anul 1999 cu intenţia de a prelua, sprijinii şi proteja tradiţiile vechi mai bine de o jumătate de secol a muzicii de fanfară din Ozun.

Sub egida asociaţiei activează o fanfară de tineret şi de copii, si totodată o trupă de majorete şi de copii. Asociaţia numără78 de membrii.

Fanfara de tineret şi majoretele participă la aproape toate reuniunile şi festivalurile de fanfară organizate în Ardeal şi nu numai. De mai multe ori au luat parte cu succese remarcabile la diferite festivaluri din Ungaria.

Sunt parte integrantă a vieţii spirituale şi culturale din regiune.

Programul lor este foarte diversificat. În repertoarul fanfarei întâlnim de la marşurile tradiţionale, prelucrările populare şi clasice, până la diferite genuri ale muzicii uşoare cum ar fi: samba, mambo, disco, woogie – boogie, rock and rolle etc.

Preşedintele asociaţiei şi dirijorul fanfarei este Ugron Ernő, iar conducătoarea trupelor de majorete, Ugron B. Kinga

 

Asociatia pentru Dezvolare Comunitara Durabila „ALUTUS”

A luat fiinta in anul 2013, luna februarie, la initiativa lui Catalin si Anamaria Lazar cat si a lui Shraer Mihai, profesor de lb. romana la Scoala Generala „Tatrangi Sandor” din comuna Ozun. Scopul asociatiei il constituie realizarea unei dezvoltari durabile prin protejarea mediului inconjurator, sprijinirea comunitatilor rurale si a grupurilor dezavantajate.

Desi infiintata recent, asociatia a reusit sa se implice in proiecte comunitare de anvergura dintre care amintim:

· Asociatia este coordonatoarea judeteana Covasna a Initiativei nationale „Plantam fapte bune in Romania”, reusind ca in data de 13 aprilie sa initieze si organizeze in judetul Covasna, una dintre cele mai mari actiuni de voluntariat , strangand laolata 570 voluntari pentru a planta 6000 puieti pe un teren agricol degradat in suprafata de 1,5 h. Alaturi de voluntari, asociatia a reusit sa aduca alaturi, in calitate de parteneri, pentru a sustine aceasta initiativa mai multe institutii oficiale, dintre care amintim: Institutia Prefectului Jud.Covasna, Consiliul Local Valcele, Universitatea „Babes Bolyai”-Extensia Sf.Gheorghe prin Facultatea de Inginerie a Mediului, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu prin Departamentul de Ecologie si Protectie a mediului, Inspectoratul Scolar Judetean Covasna, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Brasov, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Covasna cat si agenti economici cum ar fi: AUTOLIV, BERTIS, DIOSZEGI, TRICOMSERV, BUSTRADE, ANGELOEXPRESS si altii.

· Asociatia a reusit in premiera in jud. Covasna, ca in data de 8 iunie sa implementeze, cu sprijinul Institutiei Prefectului, a doua componenta a „Plantam fapte bune in Romania” si anume „Harta Taierilor de paduri”. Astfel, doua echipaje cu voluntari, impreuna cu reprezentantii Politiei, Jandarmeriei si ai Inspectoratului Silvic, au efectuat doua trasee in zona Covasna-Comandau, pentru a verifica modul de gestionare a padurilor.

· Asociatia a fost invitata la Casa Regala din Romania, Palatul Elisabeta, unde cu ocazia primirii Inaltului Patronaj din partea Altetei Sale Regale, Principesa Mostenitoare Margareta, a inmanat Altetei Sale un mesaj din partea comunitatii covasnene, reusind sa-si aduca si ea prin acest fapt, aportul la promovarea valorilor covasnene.

· Asociatia a fost invitata oficial si a participat la sarbatorirea Zilei Monarhiei, la Palatul Elisabeta in cadrul evenimentului „Garden Party”.

· Am fost invitati oficial la Gala Societatii Civile din Romania, editia 2013, cel mai mare eveniment destinat ONG-urilor din Romania.

· Tot asociatia a reusit sa sprijine actiunea „Copii covasneni viziteaza Parlamentul” si a asigurat transportul a 45 copii, cu posibilitati reduse, din Lunca Ozunului si Valea Mare la Bucuresti, unde acestia au vizitat pe langa Parlament, Muzeul de Istorie Nationala, Muzeul Satului, iar la intoarcere, obiective istorice din orasul Targoviste.

· „ALUTUS” in parteneriat cu Primaria Ozun, a organizat manifestarea „Dansuri si cantace populare romanesti” din cadrul Zilelor Ozunului, invitand formatia „Voinestenii” din Covasna.

· Suntem initiatorii si coordonatorii Sucursalei Covasna „Falco Tinnunculus” a Societatii Ornitologice Romane cat si a Cercului de Ornitologie „Mugurar” de la Palatul Copiilor din Sf.Gheorghe.

· Tot „ALUTUS” este initiator si partener in proiectul „Salveaza Delta!Scrie viitorul” finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, prin care s-a organizat primul Concurs Regional de Ornitologie si Educatie Ecologica din Romania,la care au participat 7 judete din tara, aprobat de catre Ministerul Educatiei , destinat claselor V-VIII si inclus in Calendarul Activitatilor de Educatie Regionala din Romania(CAER 2013)

· Suntem initiatorii si organizatorii proiectului „Regandeste-Renunta-Reactioneaza”, un proiect ce se desfasoara in parteneriat cu TEGA SA, Palatul Copiilor si Asociatia ECOU si care vizeaza colectarea uleiului uzat alimentar folosind ca mijloc de transport unul alternativ si anume bicicleta, pe baza de voluntariat. Proiectul este in plina desfasurare.

· Urmeaza ca in data de 26 octombrie, tot in parteneriat cu Primaria Ozun, sa organizam manifestarea „Ziua Satului Lisnau Vale”.

Asociaţia Tinerilor din Sântionlunca – SZI@

Iniţiatorii Asociaţiei Tineretului din Sântionlunca -SZI@ – au fost Bajkó Barna şi Gábor Lehel. Ei au reuşit să mobilizeze 35 de tineri din sat.

Deoarece nu a existat o formă juridică a asociaţiei, tinerii au finanţat câteva acţiuni din cotizaţii, simbolizând în felul acesta că aparţin de o grupare. Astfel au comandat şi bluzele T-shirt cu inscripţia „Tineretul din Sântionlunca”. În activitatea lor, tinerii au fost ajutaţi de domnul profesor Márkó László.

În primii doi ani, tinerii au inclus în activitatea lor şi organizarea Zilelor Satului Sântionlunca. Au pregătit programe noi ca aceste zile să fie cât mai atrăgătoare.

La început sediul asociaţiei a constituit o problemă dar în martie 2012, domnul Primar, dr. Ráduly István, le-a oferit o sală corespunzătoare pentru sediu ce necesita o renovare semnificativă.

Renovarea a fost executată cu multă muncă din partea tinerilor grupării, sprijinul financiar fiind asigurat de Primăria comunei Ozun. Acest efort a fost recompensat de Primărie cu un echipament de tenis de masă ceea ce s-a dovedit să fie foarte util pentru petrecerea timpului liber în mod activ în rândurile tinerilor.

Iniţiativa acestor tineri a căpătat o formă juridică în decembrie 2012 sub denumirea SZI@, adică Asociaţia Tinerilor din Sântionlunca.

În anul 2012, SZI@ a colaborat cu organizaţia tinerilor din Fácánkert, Ungaria, într-un proiect în cadrul Youth in Action întitulat “Lumea cum o vedem noi”.

Pagina Facebook a Asociaţiei este:http://www.facebook.com/szia.sokk

Pensiuni

ÖREGDIÓFA PANZIÓ

 

Cím / Adresa / Adress:

Pensiunea Öregdiófa

BICFALĂU nr.209

Jud. Covasna

Tel.: 0267-326342

e-mail: diofa17@freemail.hu

Kapcsolat / Contact / Kontakt

Horváth Zita – Tel. 0745-138611

 

2 {4/15

MÓKUS PANZIÓ


A Mókus Panzió, Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 14 km-re, egy zárt “golfszerű kis medencében”, BIKFALVA, felső felében, erdei környezetben található. Brassó 26 km-re, Kovászna és Tusnádfürdő 35 km-re, valamint a Szent Anna Tó 50 km-re van.
A panziót hegyek, erdők és tisztások övezik. A negyedórányi távolságra levő Kövesponkról (942 m), a panoráma lenyűgöző. Elénk tárul a csodálatos barcasági és háromszéki medence és az ezt övező hegyek (Csukás, Bucsecs, Nagykőhavas, Keresztényhavasok, Fogaras, Baróti és Bodoki havasok).
A csendes környezet, ózondús, tiszta levegő, valamint a panzió szakszerű beillesztése a természet varázsába, kiváló hely azok számára, akik a városok zajától és a luxushotelok zsúfoltságától menekülve, szorosan a természetben keresik pihenésüket, energia feltöltődésüket.
A Mókus panzió 23 személy elszállásolására alkalmas.
Szobáink:

3 kétágyas szoba
4 háromágyas szoba
1 apartman
Szobáink tágasak, kényelmesek, lenyűgöző kilátással a háromszéki medencére és a szomszédos hegyvidéki-erdei környezetre. Minden szobában fürdőszoba, színes TV található.
Vendégeink számára tágas nappali és felszerelt konyha áll rendelkezésükre.
Hozzánk vendégként érkezik, és barátként távozik!

Elérhetőségünk:
Postacím:
Mókus Panzió
527131, Bikfalva (Bicfalău) nr.106 szám
Kovászna megye, (Jud. Covasna) Románia

Tel. 0040-745.599474 – mobil
Tel. 0040-267.347283 – vezetékes
E-mail: mokuspanzio@yahoo.com
http: www.mokuspanzio.ro

 

 

 

TÉGLÁS PANZIÓ

A Téglás panzió Bikfalván, Sepsiszentgyörgytől 15 km-re található, 14 szobával és egy apartmannal, 60 személyes vendéglővel, zárt parkolóval.

Bikfalva 5 km-re található Uzontól ahol a megye legfontosabb útvonala halad a 11-es számú Brassó – Uzon – Kézdivásárhely – Ojtoz műút, így a Téglás Panzió könnyen bekapcsolódik az országos hálózatba. Sepsiszentgyörgytől, Székelyföld egyik legrégebbi városától 15 km-re helyezkedik el, festői környezetben a Bodzafordulói hegyek lábánál ..

Bikfalva Uzon községhez tartozó, történelmi múltú település. Brassótól 25 km-re van. Uzonon keresztűl, előbb a DN-10, majd a DN-11-es műúton (E-574) lehet megközelíteni. Vasúton is elérhető a Brassó (27 km). Uzontól 5 km-re fekszik a DN-103 B megyei rangú aszfaltozott út mentén 565 m. tengerszint feletti magasságban, festői környezetben, közvetlenül a Bodzafordulói-hegység erdőkkel borított nyugati lába alatt. Lakóinak száma 379. (2002-es népszámlálás). Zömében székely-magyarok lakják. Az említett népszámlálás idején 21-en vallották magukat román nemzetiségűnek. Nevét először – írásban – 1479-ben említik Bykfalva formában. A falu területén találkoznak a hegykeretről aláfolyó tiszta vizű hegyi patakok. Nehany epítészeti szempontból egyedulálló kúria és épület is található falunkban.


Elérhetőségünk:

Postacím:
Pensiunea Teglas
BICFALĂU nr.255
Jud. Covasna, cod. 527131
Tel.: 0788-150607
e-mail: robert@teglaspanzio.ro
www.teglaspanzio.ro
Szabó Róbert – 0740-006500

 

CASA HUSARULUI

Elérhetőségünk:
Bicfalau Nr.24
Jud. Covasna
Tel.: 0722-300200
e-mail: safari@safari.ro
www.casahusarului.ro

Sănătate

INSTITUŢII MEDICALE

CABINET MEDICAL DR. DERZSI MARGARETA– medic de familieNIKA IMOLA

 

– asistentă

Zile pare: 13 – 18Zile impare:

 

09 – 14

Tel.0267/331070 0267/331335 Str. Nicolae Bălcescu Nr.364.
CABINET MEDICAL DR. BARTÓK MÁRIA MAGDOLNA– medic de familieFAZAKAS SZENDE

 

– asistentă

OZUN:L: 08 – 13 Mi: 08. – 13

V: 08. – 13

Ma: – J: 07 – 09

SĂNTIONLUNCA:

09 – 13

Tel.0267/314054 0723/568830 Str. Gábor Áron Nr.101
STOMATOLOGIE
DR. SZÁSZ CSABA

– dentist

 

 

DR. BORDÁS ILDIKÓ

– dentist


Ma: 10 – 18

J: 12 – 17

 

 

L: 14 – 19

Mi: 14 – 18

J-V: 8:30 – 13:30


Tel.0766698161

 

 

 

 

Tel.0753029810

 

 

 

 

Farmacia UNICORNIS RÁPOLTI GYÖNGYVÉR ÉVA– farmacist L: 09 – 15 Mi: 09 – 15V: 09 – 15

Ma : 13 – 19

J: 13 – 19

Tel.0267/331322 Str. Gábor Áron Nr.41.
Farmacia FARMACOM farmacist L -V: 08 – 16 Tel.0267/347256 Str. Gábor Áron Nr.101/ 8

Culte

Nu exista traducere

Református egyházközségek

Uzon:

Lélekszám: 1776 Lelkipásztor: Ungvári Barna-András Főgondnok: Szabó Imre Gondnok: Kőmíves István,  Cím: 527130 Ozun Str. Gábor Áron nr. 74 jud. Covasna 0267-331318  0744-324708 e-mail: ungvaribarna@clicknet.ro 

 

 
Bikfalva:

Lélelszám: 343 Lelkipásztor :Sánta Imre Gondnok: Ábrahám György  Cím: 527131 Bicfalău str. Principală nr. 224 jud. Covasna 0788-813335 0724-203847 e-mail: santai@xnet.ro

 

 
Szentivánlaborfalva:

Lélekszám: 190 Lelkipásztor: Balla Barna Márton Gondnok: Dombora Attila  Cím: 527145 Reci Reci, nr. 130 jud. Covasna 0267-373807 0744-979230 e-mail: ballabarni@freemail.hu Anyaegyház: Komolló: Lélelkszám: 305 

 


Lisznyó:

Lélekszám: 302 Derzsi György Gondnok: Jakó Dénes   Cím:527132 Lisnău nr. 45 p. Ozun jud. Covasna 0267-331339

 

 

 

Sepsimagyarós:

Lélekszám: 129 lelkipásztor: Szász Csaba Gondnok: Simon Zsuzsa Cím:  527136 Măgheruş 

 

 

 

 

Római Katolikus Plébániák

 

Uzon:

Tit.: Urunk mennybemenetele; Örök. Sz.i.: V. 29.
Postacím: 527130 – Ozun, Str. Gábor Áron 70., jud. Covasna
Tel. 0267-331.032
Filiák: Kökös (Chichiş), Lisznyó (Lisnău), Lisznyópatak, Bikfalva, Sepsimagyarós, Keresztvár (Teliu) – Tit.: Krisztus Király; Örök. Sz. i.: XI. 22.,Plébános: T. Albert Imre (Mobil: 0722-196.721)
Lélekszám: máter: 450, szórványokban: 265, összesen: 725.
Szentmisék a máterben vasár- és ünnepnapokon 10 órakor; hétköznap 7 órakor. Vasár- és ünnepnapokon a filiákban 13 órakor.

 

 
Szentivánlaborfalva:

Tit.: Keresztelõ Szent János; Örök. Sz.i.: IV. 10.
Postacím: 527137 – Santion-Lunca, Str. Morii 213, jud. Covasna Tel. 0267-331.432, Fax: 0367-811.526 e-mail: szilfp@freemail.hu
Filiák: Maksa (Moacsa), Bita, Besenyő, Angyalos (Anghelus),  Réty (Reci), Komolló, Sepsibesenyő
Plébános: T. Nagy László-Eörs
Lélekszám: mater: 458, filiákban: 117, összesen: 575.
Szentmise a máterben vasárnap és ünnepnapokon 11 órakor, hétköznap 18 (17) órakor. Vasárnap és ünnepnapokon: Réty-Komolló 16, Maksa 15, Bita 15, Angyalos és Besenyő évente háromszor.

 

Unitárius Egyházközösségek

 
Szentivánlaborfalva:

KÉZDIVÁSÁRHELY Unitárius Egyházközség
Lelkipásztor: Pap Mária
527137 Sântionlunca nr. 55, jud. Covasna
Tel: 0267/331439
e-mail: papmaria70@gmail.com

 

Ortodox Egyházközösségek

 

Uzon:

Ortodox temploma 1832 – ben épült, védőszentje a Szűzanya születésének napja.
Nedelcu Vasile

 

 

 

 

 

Uzonfüzes:

Ortodox temploma 1990 – ben épült, védőszentje Nagy Szent Vazul (Sfântu Vasile cel Mare).
Nedelcu Vasile

Învăţământ

Centrul şcolar „Tatrangi Sándor ” clasele I – VIII Ozun

 

Adresă: Str. Gábor Áron Nr.79 Ozun, Jud. Covasna.

Director: Prof. Szabó Margit

Director adjunct: Dermisek Miroslav

 

 

Anul

Profesori

Învăţători/

Educatoare

Pers.

Administrativ

Total

2006-2007

18

15/11

13

57

2007-2008

17

15/12

13

57Număr elevi în şcoala centru

Număr preşcolari în grădiniţa centru

Număr elevi în structurile arondate

Număr preşcolari în structurile arondate

Total elevi

Total preşcolari

254

112

74

87

328

199Nr

Structurile arondate

Adresă

Localitate

1.

Grădiniţa „Temesváry János”

Str Vajna Nr. 444.

Ozun

2.

Şcoala generală clasele I – IV din Lisnău

Grădiniţa din Lisnău

Str. Principală Nr. 62

Lisnău

3.

Şcoala generală clasele I – IV din Lisnău – Vale

Str. Principală Nr. 38

Lisnău Vale

4.

Şcoala generală clasele I – IV din Bicfalău

Grădiniţa din Bicfalău

Str. Principală Nr. 33

Bicfalău

5.

Şcoala generală clasele I – IV din Lunca – Ozun

Grădiniţa din Lunca Ozun

Str. Morii Nr. 69

Lunca Ozun

6.

Şcoala generală clasele I – IV din Măgheruş

Str. Principală Nr. 46

Măgheruş

 

Consiliul local

POZITIE

NUME

Declarații de avere și de interese

PRIMAR

dr. RÁDULY ISTVÁN

2012, 2013, 2014, 2015, 2016/1, 2016/2, 2017

CONSILIUL LOCAL

NUME

PARTID

Declarații de avere și de interese

BÖLÖNI SÁNDOR

UDMR

2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017

TOMOS-ILKÓ JÓZSEF

UDMR

2012, 2013, 2014, , 2016/1, 2016/2, 2017

NÉMETH IOAN

UDMR

, 2013, 2014, 2015, 2016/1, 2016/2, 2017

SZABÓ ANNA-MÁRIA

UDMR

2012, 2013, 2014, 2015, 2016/1, 2016/2, 2017

MOLNÁR ANDRÁS

UDMR

, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017

PANTELIMON ALEXANDRU

PNL

2016, 2017

BARTA JÁNOS

UDMR

2016, 2017

BORDÁS CSABA LAJOS

UDMR

2016, 2017

BORDÁS ZSOLT

UDMR

2016, 2017, 2018

HORVÁTH ZITA

PNL

2016, 2017

LOKODI ANA

UDMR

2016, 2017, 2018

VRANCEAN ALEXANDRU

PSD

2016, 2017, 2018,

ZÁTYI TIBOR

UDMR

2016, 2017, 2018

ARHIVA

NUME

PARTID

Declarații de avere și de interese

MOLNÁR ÉVA

UDMR

, , , 2015, 2016

HAVESCH SAROLTA

UDMR

2012, 2013, 2014, 2015, 2016

GYŐRBIRÓ ALESANDRU

UDMR

2012, 2013, 2014, 2015, 2016

SZŐLŐSI IOSIF

UDMR

, , 2013, 2014,

MAGYARÓSI ISTVÁN

UDMR

, 2013, 2014, 2015, 2016

KOZMA BÉLA

EMNP

2012, 2013, 2014, 2015, 2016

DOBRI HUNOR ATTILA

EMNP

, , 2013, 2014, 2015

KÖMIVES ISTVÁN

EMNP

, 2013, 2014, 2015, 2016

Primăria

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

PRIMAR

dr. RÁDULY ISTVÁN

2014, 2015, 2016, 2017, 2018

VICEPRIMAR

SZABÓ ANNA-MÁRIA

2016, 2017, 2018

SECRETAR

ACZÉL MELINDA CECÍLIA

2014, 2015, 2016, 2017, 2018

RELAŢII CU PUBLICUL ŞI RESURSE UMANE

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

Consilier

ZANFIR IBOLYA

, , 2016, 2017, 2018

Referent

IVÁCSONY DÓRA

2011, 2012, 2013, 2014, 2015

BIROUL FINANCIAR- CONTABIL, ACHIZIŢII PUBLICE, IMPOZITE ŞI TAXE

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

Contabil Şef

BORDÁS ENIKŐ

2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Contabil

BORDÁS DALMA

, , , , , 2017, 2018

Administrator

SOLYMOSI MELINDA

2012, 2013, 2014, 2015, 2018

Administrator

KAKAS EMILIA

2012, 2013, 2014, 2015, 2018

Referent taxe şi imp.

KÁNYÁDI LENKE

2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Referent taxe şi imp.

SZABÓ ERIKA

, , , 2016, 2017, 2018

COMPARTIMENT AGRICOL, CADASTRU ŞI URBANISM

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

Referent

MURKULY ADÉL

2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Consilier

DANKÓ ÉVA

2014, 2015, 2016, 2017, 2018

SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

Referent

BODOKI L. MÁRIA

2014, 2015, 2016, 2017, 2018

BIBLIOTECĂ

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

Bibliotecar

BALLAI BARBARA

POLIŢIA LOCALĂ

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

Consilier

ÖRDÖG LÁSZLÓ

, , 2016, 2017, 2018

Referent

BÖLÖNI DÁVID

, , 2016, 2017, 2018

ARHIVA

Funcţia

Numele

Declarații de avere și de interese

Bibliotecar

BARTHA KATALIN

2011, 2012, 2013, 2014, 2015

Referent taxe şi imp.

DÁLNOKI ERNŐ

2012, 2013, 2014, 2015, 2016

Consilier

SZABÓ LENKE

2012, 2013, 2014, 2015, 2016

VICEPRIMAR

ÁBRAHÁM CSABA

2011, 2012, 2013, 2014,

Consilier

ION VERONICA

, , 2013, 2014,

Transparenta veniturilor salariale 2018
Transparenta veniturilor salariale 2017