KÖZÉRDEKÜ, HASZNOS INFORMÁCIÓK 2021.01.20

• 2020 december 18. dátummal kezdődően, a szentivánlaborfalvi szennyvízhálózat működtetése átkerült az uzoni Polgármesteri Hivataltól a sepsiszentgyörgyi Közművek RT –hez. A vezetékes ivóvizet használó személyek (háztartások), kötelesek rácsatlakozni a szennyvízhálózatra (ha létezik csatornahálózat a háztartásuk előtt) és ez irányban egy kiegészítő okiratot kell majd aláírjanak a közszolgáltatást végző céggel.

• 2020 decemberében megtörtént a lisznyói és a bikfalvi ivóvízrendszerek átvétele a kivitelező Tricomserv KFT cégtől és 2021 januárjában elkezdődik a fent említett rendszerek üzemeltetés céljából történő átadása a sepsiszentgyörgyi Közművek RT –nek. Minden háztartás előtt létezik rácsatlakozási akna, vízórával ellátva, amely indexe 000 volt. Azon személyek, akik engedély nélkül eddig használták az ivóvizet, kötelesek annak ellenértéket kifizetniük a vízóraállása szerint. A szolgáltatás még nincs elindítva, de a rácsatlakozásokat el lehet kezdeni! Az ivóvíz-szolgáltatás, együtt fog elindulni a szennyvízszolgáltatással, remélhetőleg 2021 február vagy március folyamán. Nem lehet csak az ivóvíz szolgáltatást igényelni a szennyvízszolgáltatás nélkül (kivétel azon utcák háztartásai, ahol még nincsen kialakítva a csatornarendszer).

• Figyelembe véve az egyre több panaszt, 2021 tavaszától kezdődően a mezőgazdasági utak folyamatosan ki lesznek igazítva, ugyanis vannak gazdák, akik a jóérzés határát átlépve folyamatosan vagy elszántsák és bevetik a mezei út egy részét, vagy pedig szántáskor kiszántsák / felszántsák a közutat. A mezei út kiigazítása magával vonja az útban létező bármilyen kultúra elnyomását, illetve a gazda számonkérését is.

• A 2021. évben is, a fehér alapon fekete számmal rendelkező mezőgazdasági traktorok tulajdonosai 75 % -os adókedvezménybe részesülnek, amelyet kötelesek írásban kérni a Polgármesteri Hivatalban, ellenkező esetben elesnek a fenti kedvezménytől.

• A háztartások / lépcsőházak előtti járda (ahol van), valamint az esővíz elvezető sánc takarítása, hótalanitása a háztartásban lakok kötelessége, ennek elvégzését a Helyi Rendőrség munkatársai fogják követni. Az esetleges problémák elkerülése végett, tisztelettel kérünk mindenkit, hogy tartsák rendben a fent említett járda és esővíz-elvezető szakaszokat.