Betöltötte 102. évét Fóriska Erzsike néni

“Mióta betöltötte a 100. évét, az uzoni Fóriska Erzsébetet minden születésnapján köszöntik a község elöljárói. Idén harmadszor, mert 102 éves lett a legidősebb uzoni. Ráduly István polgármester, Szabó Anna-Mária alpolgármester és Karácsony Médea tanácsadó egy csokor virággal és egy tejszínhabos tortával tették tiszteletüket nála.

 

Erzsike néni 1917. február 16-án született, de csak március 1-jén jegyezték be. Jó egészségnek örvend, bár egyik szemébe szemlencse van beültetve, semmi más szervi baja nincs. Saját házában él családtagjai féltő gondoskodásától övezve. Két unokája, hét dédunokája és négy ükunokája van, akik közül kettő, Török Dóra (az unoka) és férje e jeles alkalomra egy dobostortát és egy szép csokrot hozott, Tamara dédunokája pedig egy virágkosárral lepte meg az ünnepeltet.

Erzsike néni hosszú életének tanulságaként azt fogalmazta meg, „ki milyen poharat tölt, olyant ürít”, a becsület volt a legfontosabb érték, amelyet megőrzött az eltelt évtizedekben. Ha imádkozik, akkor másokért, a közösségért is könyörög a Jóistenhez, nemcsak magáért.”

 

 

 

 

 

Forrás: Székely Hirmondó

Elkezdődik a Pünkösti kúria felújítása!

 

2019 január 28-án a Polgármesti Hivatalban került sor a Pünkösti kúria felújítási munkálatával kapcsolatos szerződés aláírására a kivitelező céggel. A finanszírozási szerződés 2017 szeptemberében lett aláírva Gyulafehérváron egy Európai Uniós pályázat megnyerését követően.

 

A műemléképület restaurálási munkálatainak kivitelezése és átadása 2020 szeptemberében határidős.

 

 

Szerkesztette:     Karácsony Médea 

Polgármesteri tanácsos

 

Fűtött garázs áll rendelkezésére az uzoni önkéntes tűzoltóságnak

2019 január 19-én került sor az Uzon község két tűzoltóautójának tárolására szánt új garázs avatására. A régi garázsban a két tűzoltóautó közül csak egy fért be és télen ha hirtelen szükség volt mindkét járműre, akkor várni kellett arra, hogy a kint tartottat feltöltsék vízzel, hiszen abban a hideg miatt nem lehetett vízet tartani. Az új garázsoknak a község tulajdonában lévő régi nagy műhelycsarnok ad helyet, melyben két tűzoltóautónak alkalmas hely lett kialakítva.

Az avatóünnepségre meghívták a község előljáróit, a megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségének vezetőségét, a prefektust, az alprefektust akik jelenlétükkel tiszteletüket fejezték ki Sipos János tűzoltóparancsnok és elkötelezett csapata iránt. Az ünnepségen felszólalók követendő példának nevezték az uzoni önkéntes tűzoltó alakulat tevékenységét.

 

Szerkesztette:     Karácsony Médea,

Polgármesteri tanácsos

Karácsonyi kézműves vásár és kiállítás

 

December folyamán sor került az uzoni Jókai Mór Kultúrotthonba egy népi mesterségeket megjelenítő kézműves vásárra és kiállításra. Ezen a kiállításon sepsiszéki, kézdiszéki és erdővidéki népi mesterségeket folytató személyek egyaránt jelen voltak és bemutatták illetve esetenként árusították is tárgyaikat. A kiállítást megtekintő személyek igénye szerint elmagyarázták az egyes tárgyak készítésének folyamatát, vagy egyébb érdekességeket az adott témában.