Sport

„VENUSZ UZON” Sportegyesület

https://www.facebook.com/venuszozun

A „VENUSZ OZUN” Sportegyesület, jogi személy, önálló intézményként szerveződött. Székhelye: Uzon, Gábor Áron utca, 104 szám, Kovászna megye, adószám 31452073.

A „VENUSZ OZUN” Sportegyesületet saját bevételeiből és az Uzoni Önkormányzat helyi költségvetéséből kapott támogatásokból, valamint különféle projektekből származó bevételekből van fenntartva. Legfőbb tevékenysége a sportolók teljesítményének fokozása, megfelelő kiválasztása és edzése, annak érdekében, hogy kellőképpen részt tudjanak venni a hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Céluk a tömeges sporttevékenységeket (főként a labdarúgást) elősegítő környezet megteremtése és fejlesztése, amelyek mind a tisztességes játék, az erkölcsi értékek, a teljesítmény, a pozitív harciasság, az eredményalapú irányítás, az önfenntartás, az önkéntesség, a megerősített társadalmi részvétel elvén alapulnak.

Főbb célok:
– a fizikai és sporttevékenységek ösztönzése, minél több gyermek és fiatal számára
– a foci népszerűsítése Uzonban
– fiatal focisták népszerűsítése helyi, megyei és országos szinten
A javasolt cél elérése érdekében a gyermekek szervezett sporttevékenységekben való részvételéből indultak ki. Jelenleg a Venusz Uzon klub futballszakemberekkel, illetve három, különböző kategóriákban futballalkalmassági engedéllyel rendelkező edzővel folytatja edzésprogramjait az alábbiak szerint:
– Lazăr Mihail – A engedéllyel rendelkező edző, a Román Labdarúgó Szövetség szövetségi edzőiskolájának szakembere és az FRF edzője
– Szabo Szilard – UEFA engedéllyel rendelkező C sportoktató
– Foof Ervin – sportoktató UEFA C engedéllyel
A klub partnerségben van az Atletico Steaua futballklubbal, ahonnan a legjobb játékosok származnak, akik az idősebb csapatban játszhatnak. Ez a klub a gyermekek és az utánpótláskorúak képzésére szakosodott, figyelemre méltó eredményekkel büszkélkedhet helyi és országos szinten.

A legfontosabb eddigi eredményeik:
• 2019 óta részt vesznek a Kovászna Megyei Labdarúgó Szövetség által szervezett bajnokságban, nagyon jó eredménnyel, az első idényben csak egy góllal hagyták ki a rájátszást;
• Nagyon fiatal futballistákat népszerűsítenek;
• A Román Kupában jól eredményeket értek el;
• 2020-ban a klub ismét célul tűzte ki a rájátszásba való belépést és a feljutást a 4. ligába, ezt a tényt a csapat átvételétől számított két év alatt sikerült elérni;
• Jelenleg a klubba 25 játékos játszik;
• Megszervezték az Uzon község sportnapjait, amelyek sikeresek voltak, a gyerekek mindenféle versenyen részt vettek, okleveleket, érmeket és különféle részvételi díjakat kaptak;
• Lépéseket tettek az A.F.I.R. a Venusz Uzon Klub számára a sportegyesület megfelelő fejlődéséhez szükséges áruk beszerzése 9 500 euró értékben (fűnyíró traktor, sporteszközök stb.)
• 2020 végén sikerült egy teljes felszerelést vásárolni, amely egy pólót, rövidnadrágot, nadrágot, edzőruhát és labdákat tartalmaz az új szezonra.

A jövőbeli céljaik:
• Három éven belül versenyképes, homogén, helyi és fiatal csapatot akarunk létrehozni;
• A 2024 – 2025 szezonban a harmadik ligában szeretnének

Jelenlegi játékosok névsora:
1 TOMA Viorel Ion
2 TANCZOS Andor Szilard
4 ZOLTANI Csaba
5 SIPOS Istvan Szabolcs
6 GAVRILĂ Ionuț Adrian
7 KEREKES Zsolt
8 DANI Tibor Joszef
10 RAB Ion
11 SZABO Szilard
18 CIOBANU Vlad Nicolae
19 GAL Jozsef Tobias
23 FICUȚ Valentin
13 PATAKI Lajos
12 BANFI Gyorgy
3 SZABO Tihamer
9 CSIKI Szabolcs
15 ZOLTANI Janos
20 ONEA Radu Gheorghe
16 TODOR Octavian Constantin
17 LAZĂR Mihail

LAZĂR Mihail edző