Betöltötte 102. évét Fóriska Erzsike néni

“Mióta betöltötte a 100. évét, az uzoni Fóriska Erzsébetet minden születésnapján köszöntik a község elöljárói. Idén harmadszor, mert 102 éves lett a legidősebb uzoni. Ráduly István polgármester, Szabó Anna-Mária alpolgármester és Karácsony Médea tanácsadó egy csokor virággal és egy tejszínhabos tortával tették tiszteletüket nála.

 

Erzsike néni 1917. február 16-án született, de csak március 1-jén jegyezték be. Jó egészségnek örvend, bár egyik szemébe szemlencse van beültetve, semmi más szervi baja nincs. Saját házában él családtagjai féltő gondoskodásától övezve. Két unokája, hét dédunokája és négy ükunokája van, akik közül kettő, Török Dóra (az unoka) és férje e jeles alkalomra egy dobostortát és egy szép csokrot hozott, Tamara dédunokája pedig egy virágkosárral lepte meg az ünnepeltet.

Erzsike néni hosszú életének tanulságaként azt fogalmazta meg, „ki milyen poharat tölt, olyant ürít”, a becsület volt a legfontosabb érték, amelyet megőrzött az eltelt évtizedekben. Ha imádkozik, akkor másokért, a közösségért is könyörög a Jóistenhez, nemcsak magáért.”

 

 

 

 

 

Forrás: Székely Hirmondó